sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Etäluettava sähkömittari

Mökkipaikan sähköyhtiö Rovakaira on lähettänyt minulle laskun. Tässä laskussa on eritelty sähköenergia ja sähkön siirto toteutuneen kulutuksen mukaan.

01.01.2013-28.02.2013 Toteutuneet kulutukset. En ole ollut paikalla käyttämässä eikä kukaan muukaan ole käyttänyt etäluettavan mittarin kohteessa sähköä kyseisenä aikana. Summa ei ole iso ja plääh..eihän minun tartte summasta puhua vaikka olis 5 senttiä vaan toteutuneesta kulutuksesta. Kysymys on siitä mistä maksan.7 kommenttia:

 1. Etäluettavissa sähkömittareissa on käsittääkseni ollut paljon virheitä lukemissa.

  Kurja juttu tuollainen.

  VastaaPoista
 2. Tuossa laskussa näyttää olevan perusmaksu sekä sähköyhtiölle että sähkönsiirto-yhtiölle. Kulutustuhan ei siinä ole laskutettu. Mutta on se aika moista kun pitää maksaa silti perusmaksut. Näin ko yhtiöt kuitenkin tekevät.

  VastaaPoista
 3. Tiedän että on perusmaksu, mutta sekin piti olla alle tuon koko vuoden aikana. Pitää tarkistaa kun löydän sopimuksen. Siirtomaksu on tuon mukaa 151 €/vuosi vaikka en paikalla edes kävisi.

  VastaaPoista
 4. Rahastustahan tämä on, niin monessa muussakin saadaan pulittaa perusmaksua, vaikkei olisi kulutusta. Herrat on viisaudessaan keksineet näitä rahastuskonsteja.

  VastaaPoista
 5. Nimenomaan sitä. Sähkönsiirron perusmaksut on turhauttanut monia sähköä säästäviä ihmisiä, en ole vieläkään varma miten tuo muodostuu. Voi vain kuvitella miten paljon tällä rahastetaan vanhempia tai muita sellaisia käyttäjiä, jotka eivät kykene tai jaksa hoitaa asioitaan.

  VastaaPoista
 6. Kyllähän se tuo sähkönsiirtomaksu tuntuu turhalle varmaan meistä kaikista sähkönkuluttajista.Ilmoita heti jos keksitmiten pääsis eroon mokomasta turhan maksamisesta olen siihen tosi kyllästynyt.

  VastaaPoista
 7. Tapio hei, Sinulle olisi haaste blogissani!

  VastaaPoista