maanantai 18. helmikuuta 2013

Hämmentynyt olo

Eilen illalla saavuttiin kotiin Thaimaasta. Minulla on hyvä olo vaikka lento kesti kauan ja aikaeroakin on.
Mutta. Olo on aivan hämmentynyt, epätodellinen, en saa oikein sanotuksi tätä tunnetta.
Ihmisiä kohdellaan niin hyvin, ettei sitä oikein tajua. Ruoka oli erinomaista kaikkialla missä kävimme ja aina hymyissä suin palveltiin. Hieronta ja muut hoidot ovat aivan uskomattoman hyviä ja rentouttavia.
Meri. Ranta. Hiekka. Metsä............................
Aivan kuin olisin vieläkin siellä..puhelimenkin muistin vasta nyt kaivaa laukusta..
Kaikki on vaikuttanut minuun niin vahvasti, etten oikein voi uskoa tätä. En tiennyt että joku voi vaikuttaa minuun noin paljon...luotin itseeni ja siihen tunteeseen että tuolla vain käydään lomalla ja sillä selvä. Mutta se ei ole sillä selvä, löysin jotakin, mihin varmasti menen uudelleen.

Aamiaisen jälkeen ennen paahdetta kävelin pitkiä reissuja läheisillä kukkuloilla ja metsässä vai pitäisikö sanoa viidakossa uskomattoman hyväntuulisena, ei näkynyt käärmeitä, mutta lintuja ja muuta senkin edestä.
Aika ajoin Suomessa vaivaava masennus katosi kun astuin lentokenttä-bussista ulos Karonin rantakadulle, ja hotelliin, josta tuli kuin koti tuona lyhyenä aikana. Eikä pahasta olosta ole vieläkään tietoakaan, ja onneksi työasiat eivät aivan heti ole edessä. Riittää kun käyn kaupassa tänään. Ihmettelen.

Ikävä on muutamia paikallisia asukkaita ja lomalaisia joihin tutustuin. Ikävä on oikeastaan kaikkia niitä ihmisiä, jotka tekivät lomasta niin hyvän. Mutta eikö ikävä kuulu ihmiselämään joskus?

Kuvia laitan kyllä, on niitä kai joku 600 kpl. Ne vaatii tutkimista, otoksia on sellaisestakin mitä tänne ei voi laittaa. Tietysti jotain muutakin sanottavaa löytyy kuin kehuja.  Täydellisyyttä ei ole, ja hyvä niin.21 kommenttia:

 1. Tervetuloa koti-Suomeen takaisin lumen keskelle!
  Hienoa kuulla, että lomasi oli noin onnistunut.
  Itse en ole Thaimaassa koskaan käynyt. Voin vain kuvitella mitä tunnet.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Rantakasvi. Ei lumi haittaa, äsken kävin eka kertaa ulkona ja siellä se lumi oli tallella vielä. Voi tätä ajatuksenjuoksua ja tekstiä miten tuon sen esille..

  VastaaPoista
 3. Se mitä kirjoitit tuntuu niin tutulle. Itse aikoinani lähdin Islantiin töihin, vähän puolisattumalta, koska eräs ystäväni oli siellä. Se saari todellakin teki lähtemättömän vaikutuksen minuun.
  Jokunen vuosi sen jälkeen menin sinne takaisin. Muistan vieläkin sen omituisen ja tutun tunteen kun rantaudeimme lautalta Islannin maankamaralle, tuntui vahvasti että olin tullut taas kotiin....

  Tästäkin on jo aikaa, mutta edelleen pieni haikea kaipuu sinne iskee katsellessani sen aikaisia otoksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, sinun täytyy mennä käymään Islannissa jos sinne kaipaat, sehän nyt ei sentään kuitenkaan kovin kaukana ole.
   Suoria lentoja ?

   Poista
 4. Tervetuloa takaisin kotimaahan. Kiva kuulla, että matkanne oli onnistunut. Odotan mielenkiinnolla kuviasi sekä juttujasi Phuketista.
  Tavallaan tekisi mieli vielä kerran käydä Thaimaassa...mutta tuo 10 tunnin lento...se alkaa jo olla niin puuduttava tässä iässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, lento minuakin ensin mietitytti, mutta kyllä se halu lähteä voitti. Koneessa oli kuitenkin parempi jalkatila kuin aiemmilla lennoilla. Tottakai piti välillä nousta jaloittelemaan ja venytellä siten kun siinä koneessa nyt pystyy.
   Olisihan koneessa ollut se comfort-osasto lisähinnasta, melkein makuuasentoon pääsee. Mutta se maksaa.

   Poista
 5. Tervetuloa takaisin. On kivaa, kun matkasi oli onnistunut. Itsekkin tykästyin Thimaahan aikoinaan, se on hymyjen maa:) Nyt innolla ootellaan kuvia ja kertomuksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hymyillään mekin enemmän ! Kuvia ja kertomuksia tulee.

   Poista
 6. Näin on. Suomen maata sanotaan hyvinvointivaltioksi, ja kaikkea muuta hyvää, mutta kyllä täältä huonoakin löytyy. Matkailu avartaa ja tunnen aina samaa haikeutta takaisin matkakohteeseen ja halua pois Suomesta. Mutta toki on ollut myös onni syntyä suomeen, eikä johonkin nälänhätäiseen valtioon tai maahan.. Kuvia innolla myös odottaen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se niin että välillä pitää päästä muualle. On jo monta vuotta kun käytiin viimeksi, Thassoksella. Nyt kun matkojen hintaero esim. Kreikan, Espanjan ym. verrattuna Thaimaahan on vähäinen, ei tarvitse kauan harkita. Puhumattakaan jostain Egyptistä, missä ei ole enää turvallista ja tyrkyttäjät käyvät matkailijoiden kimppuun jos kauppoja ei tee.
   Kyllä on onni ollut syntyä Suomeen, mutta hiljalleen sitä hyvinvointia ajetaan aivan tietoisesti alas. Terveydenhoidosta lähtien.

   Poista
 7. Kiva, että lomasi oli onnistunut! Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
 8. En ole ennen lukenut noin mahtavan elämyksellistä kokemusta. Tuli kylmät väreet tätä lukiessa. Itse en ole käynnyt Thaimassa, tytär on. Jotenkin jäi tunne olenko jäännyt jostain paitsi kun en kovin paljoa matkustele.
  No mökkijärvisuomea ei mikään voita eikö niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiju, se on varmaan ihmisestä itsestä kiinni millaisia tunteita tuollaisesta matkasta tulee. Tuo kohdehan on aika pitkälti turismista elävä, rantakadut samantyyppisiä kuin missä tahansa lomakohteessa. Mutta ei tarvitse paljoa vaivautua kun on jo ihan toisenlaista ympäristöä, ainakin itse koin niin. Tietysti se aika mitä jaksaa kävellen kulkea, on lyhyt aamun hetki, muulloin on liian kuumaa. Mutta kyytin saa mistä tahansa lähes minne tahansa kunhan muistaa ennakkoon sopia hinnan, joka ei ole paljoa vaikka päivän matkustaisi.
   Et kai sinä mistään ole jäänyt paitsi, jos Suomessa niin hyvin viihdyt, sehän se on tärkeää. Mulle tuo matka oli tärkeä ja sillä on merkityksensä.
   Ja tosiaan, eihän mökkijärvisuomea voi mikään voittaa. Vai voiko?

   Poista
  2. Se on totta tuo että se on juuri itsestä kiinni miten kokee asiat ja mistä saa itselle intoa ja elämystä. Hienon matkan sinä sait itsellesi ja upean kokemuksen.
   No onneksi kesäkin on tulossa ja pääsemme Suomen luonnon parhaimmasta ajasta nauttimaan.

   Poista
 9. En ole koskaan käynyt Thaimaassa, mutta kuvauksesi toi mieleen oman matkani etelään, sen miten vaikutuin oikeista vuorista, lämpimästä, tuoksuvasta ilmasta ja valtamerestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, sitähän se on, lämmintä, valtamerta, erilaista luontoa ym.
   Varsinaisia vuoria tuolla kohteessa ei ollut, sellaista vähän kuin suomalaista vaaramaisemaa erilaisella kasvillisuudella ja eläimillä.

   Poista
 10. Tervetuloa takaisin, kiva, että loma oli hyvä ja onnistunut:)

  Oma Suomemme on vähän sellainen äreä itsepalveluyhteiskunta...

  Jään odottelemaan kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi, äreä itsepalveluyhteiskunta on totta..

   Poista
 11. Sinulla on ollut hyvin onnistunut matka. Olet löytänyt Thaimaasta jotain enemmän, kuin sen pelkät turismin kasvot.
  Minä en lentopelkoisena juurikaan ole matkustellut, enkä osaa kaivatakaan semmoista, mutta mielelläni luen muiden matkaajinen kokemuksia ja tunnelmia reissuiltaan.
  Aikamoinen ero varmaan tulla kesän lämmöstä reippaisiin lumisateisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii. Minulla on joku kumma tapa tutkia uusia paikkoja pintaa syvemmältä, utelias luonne, sanoisin.
   Ero on tosiaan valtava, siellä on nyt talvi, mutta lämpö on silti huumaava meille. Ilta ja yökin oli aina yli 30 astetta.
   Lunta on jossain vaiheessa tullut tänne etelään aika paljon, auton kaivaminen lumen alta oli hikinen tehtävä.

   Poista