perjantai 26. lokakuuta 2012

Vielä kasveja

Ostin vielä tarjouksesta muutaman kasvin, nämä täytyy huomenna istuttaa väliaikaisesti talveksi maahan tänne etelänkotiin.

8 Kpl Kiiltotuhkapensas
1 kpl Taponlehti
2 kpl Rönsyansikka
1 Kpl Palloesikko Bollviva
4 kpl Kiinanpioni Karl Rosenfield ja Festiva Maxima ??
1 kpl Juhannusruusu kerrottu
1 kpl Jalopähkämö
1 kpl Suklaakirsikka
10 kpl Vuorimänty
 
Nämä yht. 15 €

Lisäksi honkkarista sinikuusama 3.45 €, kuusamia ei ennestään ole, muistaakseni.

Kalastusreissua suunnittelen pohjoiseen, jää alkais jo kestää. Kun nyt malttaisi vielä hoitaa muutamat pakolliset asiat...










torstai 18. lokakuuta 2012

Rikkidirektiivi

Kartasta näkyy hyvin, missä varsinainen ongelma on ja missä olisi heti ryhdyttävä toimeen, vaan ei, Suomen on aina ilmoittauduttava ensimmäiseksi maksajaksi.

Maaseudun Tulevaisuudesta;
"EU:n rikkidirektiivi lopettaa rikin käytön Itämeren laivaliikenteessä vuonna 2015. Varsinaiset rikkipilvet leijuvat kuitenkin Välimeren yllä, jossa vanha meno jatkuu vuoteen 2020.
Itämeren, Pohjanmeren ja Englannin kanaalin laivaliikenteessä siirrytään 0,1 prosenttia rikkiä sisältävään polttoaineeseen vuonna 2015.
Ilmansaasteet koettelevat etenkin Englannista Keski-Euroopan läpi Mustallemerelle ulottuvaa vyöhykettä. Sen lisäksi ilmansaasteet tappavat Italiassa.
Ongelma on, että rajoitukset ja niiden kustannukset kohdistuvat kovimpana Suomeen, jonka vientiteollisuus on laivakuljetusten varassa. Rikin haitat Itämeren pohjoisosissa ovat vastaavasti vähäiset.
Välimeren rantavaltiot neuvottelivat itselleen vuoteen 2020 jatkuvan siirtymäajan. Sen jälkeen luvassa on siirtyminen 0,5 prosenttia rikkiä sisältävään polttoaineeseen."


Välimerellä on tuon mukaan vuonna 2007 ollut ilmassa yli kymmenkertaiset rikkipitoisuudet kuin Itämerellä. Ja tilanne on sen jälkeen tuskin muuttunut. Ja tietysti erityisen järkevää se, että nimenomaan Itämerellä on laivoissa käytettävä vuodesta 2015 alkaen rikkipitoisuudeltaan 0.1 prosenttista polttoainetta mutta Välimerellä voidaan käyttää vuoteen 2020 asti rikkipitoisuudeltaan 4,5 prosenttista raskasta polttoöljyä. Ja siitä eteenpäinkin siellä saadaan käyttää rikkipitoisuudeltaan 1 %:sta polttoainetta vuoteen 2025.

perjantai 12. lokakuuta 2012

Talvi tulee

Kaikenlaista pitää tehdä ennen talven tuloa. Tuntuu vähän vaikealta jättää mökki, kaira ja kaikki. Olen kuitenkin saanut nauttia kaikesta syksyn antimista.

Halontekoa on aina kun ohi kulkee, toinen liiteri täynnä ja vähän uloskin kuivumaan.






Syksyn punastujia

Korallikanukka





Juhannusruusu





Mongolianvaahtera